Facebook  Twitter  Linked In  FourSquare  YouTube   +90 212 352 75 23 +90 212 352 80 35 email ile bize ulaşın

Ana Sponsor

Resmi Sponsor

Hizmet Sponsoru

Hizmet Sponsoru
Organizasyon
Tasarım
Destekleyen
Egemen Bağış
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci

1

Egemen Bağış



2002'de İstanbul Milletvekili seçilen Egemen Bağış, Avrupa Birliği ile tam üyelik görüşmelerini yürütmek üzere Ocak 2009'da Devlet Bakanı ve Başmüzakereci görevine, 6 Temmuz 2011'de kurulan 61. Hükümette de Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci görevine getirilmiştir.

Daha önce AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Bağış, Genel Başkan Yardımcısı olarak AK Parti'nin en yüksek yürütme organı olan Merkez Yürütme Kurulu üyeliğinde bulunmuştur.

Uluslararası ilişkilerde ve diplomaside AK Parti'nin kilit ismi olarak görev yapmış olan Bağış, partinin ulusal, uluslararası temaslarında ve teşkilatlarında dış politika konularında yönlendirme ve koordine etme görevini yerine getirmiş, önemli küresel gelişmelerin parti yönetimine akışını koordine etmiştir.

Egemen Bağış'ın halen yürütmekte olduğu görevler:
• Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci
• Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği Nezdindeki Müzakere Heyeti Başkanı
• İstanbul Milletvekili

2002–2011 yılları arasında yürüttüğü görevler:
• T.C. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci
• AK Parti Dış İlişkiler ve Dış Temsilciliklerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
• AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi
• AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi
• Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış İlişkiler Danışmanı
• Türkiye-ABD Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı
• NATO-Parlamenterler Asamblesi Transatlantik Komitesi Başkanı
• NATO-PA Türk Grubu Başkan Yardımcısı

Sanata büyük ilgisi olan Bağış, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ve İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti Projelerinin Türkiye'ye kazandırılmasında büyük rol oynamış ve projelerin Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Ayrıca, İstanbul Modern ve Santral İstanbul Silahtarağa Müzelerinin kuruluşlarına öncülük etmiş, yönetim kurullarında görev yapmıştır.

Bilgi Üniversitesi Küresel Sorunlar Platformu'nun kurucusu olan Bağış, Platform'un Danışma Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmektedir. Aynı zamanda, kurucuları arasında yer aldığı "İstanbul Merkezi Brüksel" Yönetim Kurulu Üyesidir.

Bağış, 2006 yılında İtalyan Cavaliere Devlet Nişanı ve 2011 yılında da İtalya Cumhuriyeti Yüksek Liyakat Nişanı "Commendatore" ile onore edilmiştir.

1990'larda, New York'ta bulunan Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun Başkanlığını yapan Bağış, derneğin oy birliği ile iki kez üst üste seçilen tek başkanıdır. Diğer yandan, Ankara merkezli bir devlet birimi olan Yurt Dışındaki Türkler Danışma Kurulu'nda üye olarak hizmet vermiştir.

1970 Bingöl doğumlu olan Bağış, Siirtlidir. Babası Abdullah Bağış, 1974–1979 yılları arasında Siirt Belediye Başkanlığı yapmıştır.

"Bernard M.Baruch College of The City University of New York" İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları bölümünde lisans eğitimi görüp, Kamu Yönetimi üzerine de yüksek lisans yapan Egemen Bağış, Beyhan N. Bağış ile evli olup iki çocuk babasıdır.

Egemen Bağış


 
© 2011 M-Gen.Biz
Bu site içeriğindeki tüm materyaller ve M-GEN'e ait tüm marka, metot, simge, şekil, isim, deyiş, materyal, yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses, oyun, veya sair fikir ürünleri Telif Hakları ve Marka-Patent Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunmaktadır. Aynı şekilde sitede kullanılan diğer marka ve işaretler, ilgili kişi ve kurumlara aittir, ilgili marka-patent hakları yasal mevzuatları kapsamında onların sorumluluğu altındadır. Bu site kanalı ile bağlandığınız diğer sitelerde yayınlanan içerik, bağlanılan sitenin sorumluluğu altındadır. Bağlanılan sitelerdeki içerikler nedeniyle M-GEN'e sorumluluk yüklenilemez, yöneltilemez. Bu siteyi ve içeriğini değiştirme hakları M-GEN tarafından mahfuz tutulmaktadır.
tr en