Lise, üniversite çağındaki gençler, "1. Fütüristler Zirvesi Karikatür Yarışması'na katılın!" Birinciye Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 Laptop bilgisayar, ikinciye i-pod, üçüncüye dijital kamera...
» Ana Sponsor

» Resmi Sponsor
» Yeni Nesil Sponsoru
» Kurumsal Sponsorlar
» Hizmet Sponsorları
» Teknoloji Sponsoru
» Öğrenci Sponsorları
 
» Yarışma Sponsoru
» Medya - TV Sponsoru

Dr. Serdar Savaş
Ana Oturum Konuşmacısı

Filmi tam ekran izlemek için butonu üzerine tıklayınız

futuristlerzirvesi

1960 Ankara doğumlu bir hekim olan Dr. Serdar Savaş 1983-1993 yılları arasında Türk sağlık sektöründe Adana İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Müşavirliği, Sağlık Projesi Genel Koordinatörlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Hızla değişen sosyal, ekonomik ve politik gelişmelerden hareketle geleceğin dünyası ile ilgili projeksiyonlar yapan Savaş
, London School of Economics ve London School of Hygene’de sağlık politikaları finansmanı, İstanbul Üniversitesi’nde hukuk eğitimi gördü.

Dünya Sağlık Örgütü’ndeki kariyerine 1993 yılında Avrupa Bölgesi Sağlık Politikaları ve Sistemleri Program Yöneticisi olarak başladı, 1998 yılında Avrupa Başkan Yardımcılığı ve Avrupa Program Direktörlüğü’ne getirildi.  

En önemli kişilik özelliği ‘projecilik’ olarak tanımlanan Savaş, önümüzdeki on yıllarda genetik biliminin toplum sağlığı üzerinde oynayacağı önemli rolü uzgörerek 2001 yılında kurduğu İleri Tıp Teknolojileri şirketi ile bu alanda çalışmalara başladı. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Teknokenti’nde Avrupa’nın üç Toplum Sağlığı Genombilim Enstitüsü’nden birisi olarak hizmet veren Genar Biyoteknoloji ve Moleküler Genetik Araştırma Laboratuvarları’nı kurdu.

Serdar Savaş, geleceğin sağlık sistemleri ve tıbbı kadar,
beslenmesi, eğitim sistemleri, sosyal ve politik yapıları konularında
da çalışmalar yapan bir bilim insanı…

www.gentest.gen.tr


» Medya Sponsorları
Merve Sonbay | Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'ne destekte bulunmak ve bağış yapmak için tıklayınız  
© 2008 M-GEN Gelecek Planlama Merkezi
Bu site içeriğindeki tüm materyaller ve M-GEN’e ait tüm marka, metot, simge, şekil, isim, deyiş, materyal, yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses, oyun, veya sair fikir ürünleri
Telif Hakları ve Marka-Patent Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunmaktadır. Aynı şekilde sitede kullanılan diğer marka ve işaretler, ilgili kişi ve kurumlara aittir, ilgili marka-patent hakları yasal mevzuatları kapsamında onların sorumluluğu altındadır. Bu site kanalı ile bağlandığınız diğer sitelerde yayınlanan içerik, bağlanılan sitenin sorumluluğu altındadır. Bağlanılan sitelerdeki içerikler nedeniyle M-GEN’e sorumluluk yüklenilemez, yöneltilemez. Bu siteyi ve içeriğini değiştirme hakları M-GEN tarafından mahfuz tutulmaktadır.
tr en